Global Report
Följ med på en underbar naturupplevelse, Efter två års resor till norges delfiner, späckhuggarna, har vändpunkten vi väntat på skett. Norge tjänar mer pengar på att visa sina valår än att döda dem! Hela valturismen i världen genererar idag mer pengar än vad valjakten gjorde när de stod på topp! Späckhuggaren är den största av alla delfiner och den kommer till Norge i okt, nov, dec och jan för att äta sig mätt på sill. De följs åt av havsörnar som jagar med dem.

Månskenssafari med musik

19 -24 okt, 1996

Nu kan du få veta vad späckhuggarna har för sig på natten! Vi kommer att titta på dem i månens ljus och lyssna med undervattenshögtalare under en kvälls- och nattur. Vi kommer också att underhålla dem med deras favorit instrument, didjeridoo (Australiens urinsvånares instrument) du är själv välkommen att ta med dig ditt instrument om du spelar något. Späckhuggarna älskar tex flöjt. Vi kommer även att gå ut på en dagtur Natturen tar plats under fullmånens sken och har vi tur kan det även vara norrsken. Vi kommer också meditera tillsamrnans och ta kontakt med späckhuggarna på ett inre plan. En meditation med örnarna på örnberget tar plats för dem som vill.

Kostnad: Vuxna 4400 kr, Ungdomar (13-20 år) 4350 kr.
Ingår: Två valsafari en dagstur och en nattur. Tåg med liggvagn från Stockholm. 4 nätter på motellrum enligt nedan. En enkel sopplunch på båda båtturerna. Kurs med Lotten Odh (meditationer, musik och föredrag). Denna resa har minimi ålder 13 år då det förekommer meditationer och strapatser. För yngre barn rekommenderas familjesafarin.

Familjesafari

26 okt - 1 nov, 1996

Det här är en tur för dig som vill ge ditt barn en speciell upplevelse tillsammans med späckhuggarna. Vi går ut på en valsafari där vi umgås och pratar på barnens nivå. Vi har en dag där du kan göra utflykter i den närmaste omgivningen För de lite större barnen som orkar gå lite längre finns örnberget. Örnar som havsörn och kungsörnar besöker Tysfjord i nord Norge under samma tid som späckhuggarna och de jagar tillsammans. Ibland kommer späckhuggarna in ända till fastlandet och du kan sitta vi hamnen och titta på dem från land. Det finns också hällristningar av späckhuggare att titta på. Utflykter till örnberget och hällristningarna ordnas på egen hand av deltagarna.

Vi kommer träffas för ett litet föredrag på barnens nivå där vi delar med oss av våra erfarenheter.

Kostnad: vuxna 3900 kr, ungdomar (13-20 år) 3600, barn (1 - 13 år) 1900
Ingår: En valsafari. Tågresa från Stockholm I liggvagn. 3 nätter på motellrum enligt nedan. Enkel sopplunch på båtturen. Föredrag och specialguidning för barn av Lotten Odh.


Resan: Tågresan från Stockholm går att ändra så att den går från din hemstad mot extra tillägg. Detta måste begäras vid anmälan och i god tid innan sista anmälningsdatum. Det finns också möjlighet att få sovvagn mot en extra kostnad om du anmäler detta i godtid. I priset ingår liggvagn (där delar man kupé 6 st både män och kvinnor).

Bostad: Vi bor 4 och 4 i enkla motellrum. Två sover på loft och två personer i rummet. Rummen har dusch/toalett, samt enkla kokmöjligheter, TV, radio och telefon. Vid ojämn könsfördelning får du vara beredd på att dela rum med det motsatta könet (om du anmäler dig i mycket god tid (under våren) finns det möjlighet tll enkel- och dubbelrum mot extra kostnad).

Anmälan sker genom insättning av 1200 kronor /barn 800 kr) på postgiro 439 80 23-4 senast den 20 augusti (OBS! förra året fick inte alla som ville plats, se därför till att du anmäler dig i god tid om du vill vara säker på att få följa med).
Fullbetalning ska vara Global Report till handa senast 16 sept. Vi underlåtelse att erlägga fullbetalning den 16 sept förlorar deltagaren sin plats

anmälningsavgiften återbetalas ej vid avbokning av deltagaren.


More Information


Global Report
Lotten Odh
Svartmannagatan 7
11129 Stockholm
Sweden
Tel/Fax: +49-8-791 9709


Back to the Whale-Watching-Web

rauno.lauhakangas at elisanet.fi