Snorkla med och titta på späckhuggare i höst i Norge!
Snorkla med och titta på späckhuggare i höst!

Simma med späckhuggare i nov. En unik möjlighet för dig att få se dessa magnifika varelser på nära håll i deras egen miljö.

Vi bor på båt under en vecka och när tillfälle ges hoppar vi i vattnet för att simma med den största av alla delfiner, späckhuggaren. Däremellan mediterar vi, kommunicerar med späckhuggarna med hjälp av musik, och delar med oss av alla fantastiska upplevelser.

Du är välkommen att ta med ett instrument så att vi kan kommunicera med späckhuggarna med “live musik”. Späckhuggarna tycker mycket om musik och favorit instrument är didjeridoo och flöjt (andra instrument går också bra).

Då vi bor på båt kommer vi ha många tillfällen att iaktta och träffa späckhuggare dygnet runt. Vi hjälps åt att laga vår egen mat på båten.

Om du tänkt snorkla med späckhuggarna så ta med torrdräkt då vattnet är ca 4 grader (det är möjligt att vi kan hyra på plats).

Det går också bra att följa med på denna speciella kurs och resa även om du tänkt stanna på båten hela tiden, dessutom kan du alltid ändra dig under resans gång. Späckhuggarna följs ofta åt av kungsörn och havsörn som kommer till samma vatten som späckhuggarna för att äta sig mätta på sill.

Det här är en resa för dig som tycker om äventyr och det lilla extra. Den omgivande naturen får dig att tro att du drömmer. Späckhuggaren är trots sitt hemska rykte en majestätisk varelse, som i huvudsak lever på fisk. Och människor har i åratal snorklat med dem utanför norska kusten.

Pris: 9800 kr (för dig som vill snorkla tillkommer 1500 kr i zodiak avgift). Anmälan: Sätt in 2000 kr senast 1 augusti. 1000 av anmälningsavgiften återbetalas ej. Fullbetalning sker senast 1 sept. Ange tydligt namn, adress och telefon på anmälan.


Valsafari

31 okt - 5 nov

Valsafari på vanligt vis för dig som vill stå på båt och titta på späckhuggarna. Att titta på späckhuggarna från båt under en dagstur är en fantastisk upplevelse i sig, dessutom stödjer du levande valar runt våra nordiska kuster.

Att åka ut på en dagstur tillsammans med dina barn är ett minne för livet så missa inte detta tillfälle. Dessutom har ni möjlighet att fråga er personliga guide Lotten om allt som rör späckhuggarna och andra delfiner.

Vi bor i enkla motellrum där två sover på madrasser på loft, och två personer i rummet. Det finns kokmöjligheter på rummet så att du kan laga enklare måltider.

Pris:

Vuxna 3 900 kr
Ungdomar (13-18 år) 3 600 kr
Barn (6-13 år) 1800 kr

Ingår:
En valsafari. Tågresa från Stockholm i liggvagn. 3 nätter i delad 4 bädds hotellrum. Enkel sopplunch på valsafarin.Global Report
Lotten Odh
Svartmannagatan 7
11129 Stockholm
Sweden
Tel/Fax: +49-8-791 9709


Back to Global Report
Back to the Whale-Watching-Web