Simma med delfiner och valar vid Azorerna
Simma med delfiner och valar vid Azorerna

17-24 juli & 24-31 juli

Nu har du möjlighet att fä följa med på en unik resa tillbaka i tiden då människorna på Azorerna lever långt från moderna trender.

Du kommer att få lära dig att kommunicera med delfiner och valar både på ett inre och ett yttre plan. Genom meditationer, visualiseringar, trumresor och rörelse kommer du att få hjälp att öppna dig ända in i din själskraft. Du som är intresserad av kraftplatser kommer att få ditt lystmäte tillfredsställt då hela Azorerna vibrerar av kraft och har många speciella kraftplatser att besöka. Vi kommer att besöka minst en av dessa kraftplatser och resten av dagarna befinner vi oss ute på båt för att simma med och iaktta delfinerna och valarna.

Azorerna ligger mitt i den väldiga Atlanten där Europa slutar. I de gamla myterna sägs de nio öarna vara resterna från det forna Atlantis, vaktat av valarna och delfinerna.

Vi kommer att bo i staden Horta på on Fayal, på ett fyrstjärningt hotell (ett fort från 1600-talet) i deras bästa rum med havsutsikt mot ön Pico.

Vi kommer att åka ut med en båt som är specialbyggd för att göra så lite oväsen som möjligt så att vi inte stör havslivet. Vi kommer att ta hänsyn till vilket humör våra vänner i havet är på innan vi hoppar i det Stora Blå till dem.

I vattnen utanför Azorema finns kaskelottvalar, pilotvalar, späckhuggare, beaked och sillvalar. Dessutom finns delfiner som risso, vanlig, strimmig och flasknosdelfin. Under juli är det högsäsong och full fart på alla valar och delfiner i omgivningen.

Förkunskaper: Intresse för meditation och andlighet. Om du tänker följa med i vattnet för att snorkla med valar och delfiner krävs snorkelvana. Det går också bra att stanna på båten och titta på valar och delfiner.


Kursledare: Lotten Odh, valarna och delfinerna.

Medhjälpare: Yvonne Gustavsson.
Pris 9800 kr Inkluderar kursavgift, logi på fyrstjärnigt hotell med frukost och båtturer. Kostnader för resa och luncher och middagar tillkommer.
Anmälan: 1000 kr i anmälningsavgift på postgiro 439 80 23-4, Global Report, senast 5 mars. Fullbetalning senast 1 april.
(resorna är mycket populära och tar endast 10 personer så anmäl dig omgående om du vill vara säker på att få plats).

Åldersgräns 15 år och fullbetalande.

För information: Lotten tel/fax: 08-791 97 09,Yvonne tel: 08-81 90 84Global Report
Lotten Odh
Svartmannagatan 7
11129 Stockholm
Sweden
Tel/Fax: +49-8-791 9709


Back to Global Report
Back to the Whale-Watching-Web